BM’den aşı çağrısı

MDN İstanbul

Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki kuruluşlar Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ortak bil bildiri yayımladı.

Bildiride BM üyesi devletler denizcileri ve havacıları Covid-19 aşı süreçlerinde öncelikli çalışanlar olarak belirlemeye çağrıldı.

Deniz ve hava taşımacılığı çalışanlarının küresel taşımacılık sektörünün devamını sağladığının belirtildiği bildiride, uluslararası seyahat zorunluluğu bulunan bu kilit işçilerin bazı ülkelerde giriş için Covid-19 aşısının zorunlu kılınması nedeniyle zorluklarla karşılaşabileceği aktarıldı.

Denizcilerin ve uçak mürettebatının, ülke sınırları arasında güvenli bir şekilde seyahat etmelerini kolaylaştırmak için mümkün olan en kısa sürede aşı yoluyla korunmalarının gerektiği ayrıca hükümetlerin, özellikle uzun süreler yolculuk eden denizciler için ülkelerinden uzakta karşılaşabilecekleri Covid-19 aşılama zorluklarını belirlemesi ve bunlara hazırlanması gerektiği çağrısında bulunuldu.

Kuruluşlar ayrıca denizciler ve uçak mürettebatı için uluslararası seyahatleri kolaylaştırmak amacıyla, aşı sertifikaları için uluslararası düzeyde hazırlamış kuralların zamanında geliştirilmesine tam destek verdiklerini de belirtiler.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın