Biden Yönetimi, Rhode Island Offshore Rüzgâr Projesi’nde sona yaklaştı

MDN İstanbul

ABD Hükûmeti’ne bağlı Okyanus Enerji Yönetimi Bürosu (BOEM), Rhode Island açıklarında hayata geçirilecek Devrim Rüzgâr Santrali Projesi’nin çevresel analizini tamamladı.

Proje, tahmini 300.000 eve temiz yenilenebilir enerji sağlamaya yetecek kadar 880 megavat üretebilen 100’e kadar rüzgâr türbini inşa etmeyi vadediyor. Onaylanması halinde, Revolution Wind, Biden Yönetimi tarafından onaylanan ABD Dış Kıta Sahanlığı’nda yer alan dördüncü ticari ölçekli açık deniz rüzgâr projesi olacak.

BOEM’in Devrim Rüzgâr Santrali Projesi’nin Nihai Çevresel Etki Bildirimi, önerilen faaliyetlerin potansiyel çevresel etkilerini analiz ediyor. Nihai EIS’yi geliştirirken BOEM, paydaşlardan gelen geri bildirimleri dikkate aldı ve daha az türbin içeren, okyanusların ortak kullanımına izin veren ve Rhode Island’ın enerji ihtiyaçlarını karşılayan bir alternatif geliştirdi.

“ABD için temiz enerji ekonomisi inşa etme yolunda atılmış önemli bir adım”

BOEM Direktörü Elizabeth Klein, “BOEM, çevresel inceleme süreci boyunca bilgilendirmek ve potansiyel etkileri ele aldığımızdan emin olmak için Tribal Nations, endüstri, okyanus kullanıcıları, topluluklar ve paydaşlardan aldığımız geri bildirimleri kullandı. Bu dönüm noktası, Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni bir temiz enerji ekonomisi inşa etme yolunda atılmış önemli bir adım” dedi.

Biden döneminde üçüncü ticari ölçekli açık deniz rüzgâr enerjisi projesi

Bu ayın başlarında BOEM, New Jersey açıklarında 1.100 MW temiz enerji üretmesi, 380.000’den fazla eve güç sağlaması ve 3.000’den fazla iş yaratması beklenen Ocean Wind 1 projesinin inşaat ve işletme planını onayladı. Bu, şu anda yapım aşamasında olan Vineyard Wind projesi ve South Fork Wind projesine katılan, Biden Yönetimi altında ABD federal sularında onaylanacak üçüncü ticari ölçekli açık deniz rüzgâr enerjisi projesi oldu. Biden Yönetimi, 2030 yılına kadar 30 gigawatt’lık açık deniz rüzgâr enerjisi kapasitesini devreye alma hedefi belirledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın