Beşiktaş Tersanesi 3. Panamax havuzunu faaliyete geçiriyor

MDN İstanbul

Beşiktaş Tersanesi havuzlama kapasitesini panamax büyüklükte yeni bir yüzer havuzla artırdı. Yeni havuz  92.000 dwt büyüklüğe kadar olan gemileri ağırlama kapasitesine sahip olacak.

2012’de 130 havuzlama ile başarılı bir yıl geçiren Beşiktaş, havuzlama kapasitesini iki panamax havuzdan üç panamax havuza çıkarttı. Bu yeni havuzla özellikle Almanya, Italya, Yunanistan, Singapur ve HongKong’daki  büyük denizcilik merkezlerinden gelecek taleplerin karşılanması hedefleniyor.

Yeni havuz 227 metre uzunluğunda, duvarlar arası genişliği 37 metre ve draft ise 7.5 metre. 20 ton kapasiteye sahip iki adet kollu vince sahip. Yeni inşa edilen havuzun yanına yerleştirilen 240 metrelik iskele ile birlikte, tersanenin toplam barındırma kapasitesi 1.875 metreye yükseldi. Yeni iskelede iki adet 16 ton ve bir adet de 30 ton kapasiteye sahip 3 adet kollu vinçte olacak.

Ocak ayinda aldığı büyük kapsamlı yangın hasar onarımları ve çeşitli havuzlamalar da dahil olmak üzere 13 proje ile yeni yıla iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş tersanesi, 2013’ün yoğun bir yıl olmasini bekliyor. Yeni yüzer havuzun artan talepleri karşılama konusunda önümüzdeki yıllarda tersaneye iyi bir destek vermesi bekleniyor.

Bunu Paylaşın