Bayraktar TB3, ASELSAN CATS ile uçtu

MDN İstanbul

Baykar’ın millî ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, 23. uçuşunda “Görev Yükü ile Orta ve Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama” testini başarı ile tamamladı. Test uçuşu 9 saat sürerken toplamda 184 saatlik uçuş saatine ulaşıldı

Buna ek olarak Bayraktar TB3, bu uçuşunda ASELSAN tarafından geliştirilen CATS ile havalandı. CATS (Common Aperture Targeting System), İnsansız Hava Araçları (İHA), helikopterler ve uçaklar dahil sabit kanatlı veya döner kanatlı hava platformları için geliştirilmiş olan, yüksek performanslı bir elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemidir. Sistem birden çok optik kanalı tek bir kanalda birleştiren multispektral bir optik açıklık sayesinde boyut ve ağırlığı arttırmadan olumsuz hava koşullarında dahi yüksek menzil ve görüntüleme performansına sahiptir.

İlk uçuşunu Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan olarak 27 Ekim 2023 tarihinde yaptıktan sonra orta irtifa performans testlerinden geçen millî SİHA, yüksek irtifadaki sistem ve dayanım performansının ölçüldüğü testleri de başarıyla tamamlamıştı.

Defence Turk

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın