Barışa nükleer enerji

MDN İstanbul

Çin Devlet Enerji Müdürü Cang Guobao, Çin’in geçmişte olduğu gibi gelecekte de Küresel Nükleer Enerji Ortaklığı çağrısını destekleyerek, uluslararası toplumla birlikte nükleer enerjinin barışçı kullanımını amaçlayan bütün çalışmalara aktif olarak katılacağını söyledi.
Çin Uluslararası Radyo-su’nun haberine göre, Cang Küresel Nükleer Enerji Ortaklığı İcra Kurulu’nun 3. toplantısında yaptığı konuşmada, nükleer enerjinin gelişme sürecinde Çin hükümetinin güvenlik konusunu her şeyin üstünde tuttuğunu belirtti.
Cang Çin’in güvenlik önlemlerini ulusal çapta etkili şekilde uyguladığı için yıllardır faaliyet gösteren nükleer elektrik santrallerinin zararsız ve sorunsuz çalıştığını kaydetti.
Çin hükümetinin dışa açılma politikası doğrultusunda başta Rusya, Fransa ve ABD olmak üzere birçok ülkeyle nükleer enerji konusunda işbirliği yaptığına işaret eden Cang, Çin hükümetinin dünya ülkelerinin nükleer enerjiyi barışçı amaçla kullanma hakları bulunduğuna inandığını, nükleer enerji kullanımında çıkabilecek her türlü sorunu da uluslararası toplumla çözeceklerini söyledi.

Bunu Paylaşın