Yankı Bağcıoğlu’dan İngiltere’den fırkateyn alınmasına sert eleştiri

MDN İstanbul

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tümamiral (E) Yankı Bağcıoğlu, Cumhuriyet Gazetesi’nden Çağdaş Bayraktar’a verdiği röportajda MSB ile İngiltere arasında yapılan Tip-23 fırkateynleri “İşbirliği Beyanı Anlaşması”nı eleştirdi

MarineDeal News’ün Millî Savunma Bakanlığı’nın İngiltere Kraliyet Donanması’ndan Type-23 fırkateynlerinden satın aldığını içeren özel haberini gündeme getiren Cumhuriyet Gazetesi, Bağcıoğlu’nun konu hakkında yorumlarına yer verdi.

MarineDeal News, 18 Ocak 2023 tarihli haberinde bahsi geçen Type-23 fırkateynlerinin İngiltere Kraliyet Donanması tarafından coğrafi ve iklim koşulları zorlu olan Mısır’da kullandığı bilgisine de ulaştı.

İlginizi çekebilir:

MSB İngiltere’den fırkateyn alıyor

Tip-23 fırkateynlerinin Türkiye’ye verilmesine tepki gösteren Bağcıoğlu şunları söyledi: 

Millî projelerin örneğin İ sınıfı fırkateyn ve Hisar sınıfı açık deniz karakol gemilerinin realize edilme zamanları da dikkate alındığında; Tip 23 ya da herhangi bir yabancı gemi alımına karar verilmesi; maliyet-etkin bir karar olmayacağı gibi, milli savunma sanayimize en hafif tabirle bir hakaret, Türk Deniz Kuvvetleri için boşa harcanacak kaynak olarak kabul edilebilir.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.



Bunu Paylaşın