AVIKUS yakıt kullanımını yüzde 15 azaltıyor

MDN İstanbul

HD Hyundai’nin otonom navigasyon girişimi AVIKUS, otonom navigasyonunun yakıt kullanımını %15’e kadar azalttığının kanıtlandığını ve karbon emisyonlarını %10 oranında azaltmasının beklendiğini duyurdu

Yakıt tasarrufu, Avikus’un otonom HiNAS Kontrol Sistemi kullanılarak Singapur’dan Brezilya’ya 5 bin 800 mil(9.334,195 km) olan bir rotada birkaç kez çalışan 325 bin tonluk VLOC üzerinde ölçüldü. Bu performansın doğrulanması, HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering ve Avikus tarafından Pan Ocean, Pan Ocean’ın gemi yönetim iştiraki POS SM ve Korean Register (KR) ile ortaklaşa geliştirilen prosedürler aracılığıyla gerçekleştirildi Bu doğrulama için kullanılan metodoloji KR tarafından onaylandı.

Avikus tarafından geliştirilen HiNAS Control, geminin yönünü ve hızını navigatör müdahalesi olmadan otomatik olarak kontrol etmek için çeşitli navigasyon ekipmanlarından ve sensörlerden sağlanan bilgileri entegre eden yapay zeka tabanlı otonom bir navigasyon sistemidir. Bu da gereksiz yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltan ve karbon emisyonlarını düşüren optimize edilmiş bir rota oluşturur. HiNAS ayrıca daha güvenli bir açık deniz deneyimi için çarpışmadan kaçınma konusunda da yardımcı olabilir.

Avikus CEO’su Lim Do-hyeong, “Bu sertifika, otonom navigasyon teknolojisini kullanarak karbon emisyonu düzenlemelerine aktif bir şekilde yanıt vermenin mümkün olduğunu kanıtlaması açısından önemlidir. Otonom gemiler denizcilik sektörünün sürdürülebilir gelişiminde yeni bir dönüm noktasını temsil ediyor. Bu teknolojiyi gelecekte diğer platformlarda da kullanmayı dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Avikus, Haziran 2022’de bir LNG taşıyıcısının dünyanın ilk okyanus ötesi otonom operasyonunu başarıyla tamamlayarak yakıt verimliliğinde yüzde 7’lik bir iyileşme ve sera gazı emisyonlarında yüzde 5’lik bir azalma kaydetti.

Bunu Paylaşın