“Atatürk’e borçluyuz”

MDN İstanbul

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç görevini Oramiral Uğur Yiğit’e törenle devretti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda yapılan devir – teslim törenine Cumhur-başkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve çok say›da davetli kat›ld›.
Oramiral Ataç 49 yıldır giydiği üniformanın yaşattığı ‘beyaz rüya’nın kendisi için bugün sona erdiğini belirterek, bir TSK mensubunun ayrılık olgusuna her zaman kendisini hazırlaması gerektiğini söyledi. Deniz Kuvvetleri olarak her şeyi Atatürk’e borçlu olduklarını belirten Oramiral Ataç, Atatürk’ün Türk Donanması’nın kurulması konusunda verdiği ilk emrin önemine dikkat çekti.
Hint Okyanusu’nda yapılan faaliyetlere de değinen Oramiral Metin Ataç, Türk Deniz Kuvvetleri’nin Aden Körfezi’nde görev yapmaya başladığı tarihten bu yana 300 Türk ticaret gemisinin bölgeden geçtiğini anlatarak “Şunu söylememiz gerekir, biz orada balık tutmuyoruz” dedi.

Torpido üreteceğiz
Dünyada birkaç ülkenin yapmaya cesaret ettiği torpido üretimi için düğmeye bastıklarını belirten Oramiral Metin Ataç, “Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri yüksek harekât kabiliyetine sahip güçlü bir donanmaya sahip” diyerek, milli gemi projesi ile yapılan Heybeliada korvetinin önemine de dikkat çekti.
Konuşmasına her zaman söylediğini belirttiği bir dua ile son veren Oramiral Ataç, “Allah denizcileri her türlü fenalıktan, kötülükten ve kuru iftiralardan korusun” dedi.

Bunu Paylaşın