ASELSAN’dan millî AESA radarı

MDN İstanbul

ASELSAN tarafından tamamen millî imkânlarla geliştirilen AESA Burun Radarı, ilk uçuşunu F-16 ÖZGÜR Platformu ile gerçekleştirdi

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ASELSAN Millî AESA Uçak Burun Radarı, sahip olduğu üstün yeteneklerle muharip uçaklara nesil atlatarak; onları semâların en zeki, çevik ve güçlü savaşçıları hâline getiriyor. AESA radarı ile F-16 ÖZGÜR Platformu 4,5 nesil uçaklar seviyesine taşınırken, KAAN ve muharip İHA’lar ilave yetenekler ve düşük görünürlük özellikleriyle 5’inci nesil ve ötesinde platformlar hâline gelecek. Bu üst düzey radar teknolojisi için gece gündüz demeden çalışan ASELSAN mühendislerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

ASELSAN’ın sahip olduğu AESA teknolojisini kara-hava-deniz fark etmeden tüm faaliyet alanlarında geliştirdiği radar sistemlerinde kullandığına dikkat çeken ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, “ASELSAN, söz konusu teknolojileri tüm alanlara uygulamasıyla dünyadaki ender kurumlardan birisi haline geldi. AESA Burun Radarının millî olarak geliştirilmesi sayesinde tüm bilgi birikimi ve teknolojiyi ASELSAN kendisi üretebilir ve müdahale edebilir hale geliyor. İlave olarak, benzer bir radar yurt dışından tedarik edildiğinde gizlilik ve çeşitli kısıtlar sebebiyle sağlanamayacak birçok yetenek de Türk Silâhlı Kuvvetleri’ne sağlanıyor” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın