Arjantin’den yakıt ihracatını kesme tehdidi

MDN İstanbul

Arjantin Ekonomi Bakanı ve Başbakan Adayı Sergio Massa yaptığı açıklamada, ülkede yaşanan kıtlığı gidermek için yakıt tedarikini artırmazlarsa, Arjantinli petrol üreticilere ihracat yasağı getirileceğini söyledi

Arjantin petrolünün herkesten önce Arjantinliler’e ait olduğunu dile getiren Massa, yakıt probleminin 31 Ekim gece yarısına kadar çözülmezse, 1 Kasım’dan itibaren firmalara ihracat yasağı getirileceğini belirtti. Massa, hükûmetin seçim haftası borsanın düşüreceğine inanan bazı firmaların, yakıt rezervlerini depoladıklarını ekledi.

Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu

Massa bu açıklamayı, yakıt kıtlığı dolayısıyla benzin istasyonlarında oluşan uzun kuyruklar ve hükûmetin dolar rezervlerindeki azlık nedeniyle, yakıt ithal edecek gemilerin limanlarda kalmasından sonra yaptı.

Üreticiler, “birkaç güne düzelecek” dedi

Arjantin petrol ve gaz üreticileri ortak bir açıklamada, yakıt kıtlığının birkaç gün içerisinde normale döneceğini söyledi. Arjantin ise, geçen hafta artan talep nedeniyle 10 tanker yakıt ithal edeceklerini ve petrol kapasitesini artıracaklarını belirtti.

Arjantin, yakıtının çoğunu yerel imkânlarla üretse de önemli bir doğalgaz ithalatçısı.

Bloomberg

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın