Amiraller Davası savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı

MDN İstanbul

Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmaması gerektiğini belirttikleri kamuoyu duyurusu nedeniyle haklarında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşmak’ suçlamasıyla 3’er yıldan 12’şer yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 102 Amiral ve 1 General dördüncü kez hâkim karşısına çıktı.

Dava savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıklarken 91 sanık için beraat 12 sanık için ise mahkûmiyet kararı talep etti.

İlginizi çekebilir:    Amirallerden Montrö ve bekaya vurgu

Amiraller Davası’nı yakından takip eden Gazeteci Müyesser Yıldız’ın twitter üzerinden yaptığı açıklamalar göre cezalanlandırılması istenenler arasında Cem Gürdeniz, Atilla Kezek, Türker Ertürk, Ergun Mengi ve Namık Kemal Çalışkan da yer alıyor. Yıldız ayrıca savcının, seçilmiş hükûmeti hedef aldıkları gerekçesiyle cezalandırılmasını istediği 12 emekli amiralin, cübbeli amiral olayına tepki için Montrö’yü araç olarak kullandığını iddia ettiğini de söyledi.

Dava avukatlarından Hüseyin Ersöz ise “Savcı, 91 sanık için beraat, 12 sanık için mahkûmiyet kararı talep etti. Aynı WhatsApp grubunda yer alan kişiler arasında ayrım yapması hakkaniyete aykırı bir yaklaşım. İfade Hürriyeti koruması altındaki bir açıklamadan, herkes hakkında Beraat istenmeliydi.” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın