Amiraller Davası devam ediyor

MDN İstanbul

Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmaması gerektiğini belirttikleri kamuoyu duyurusu nedeniyle haklarında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşmak’ suçlamasıyla 3’er yıldan 12’şer yıla kadar hapis istemiyle dava açılan emekli Amiraller’in yargılanmasına devam ediliyor. amiraller

İlginizi çekebilir:    Amirallerden Montrö ve bekaya vurgu

Bugün görülen duruşmada sanıklar ve avukatları mütalaaya karşı savunmalarını vermeye devam ederken Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Ümit Özdağ ve parti yöneticileri de mahkeme salonunda izleyici olarak yerlerini aldılar. Süreci en başından bu yana takip eden ve önceki dava süreçlerinde de mahkeme salonlarında hazır bulunan gazeteci Müyesser Yıldız sosyal medya üzerinden dava süreci hakkında bilgi verdi. amiraller

Yıldız’ın açıklamaları:

Davanın tek müştekisi olan Cumhurbaşkanlığı’nın avukatı, mahkemeye bir dilekçe verip esas hakkındaki mütalaada 91 sanık için beraat istenmesine iştirak etmediklerini bildirdi.

Dilekçede, “Davaya konu olayların gelişimi, toplanan deliller ile duruşmadaki gözlemlerimiz de dikkate alınmak suretiyle sanıkların kötü niyetli olduklarının açıkça ortaya konulduğu kanaatindeyiz” denildikten sonra tüm sanıkların cezalandırılması istendi.

Bazı sanıkların avukatı Ahmet Erdoğan, sadece siyasilerin ve kimi kurumların değil Yargıtay’ın ve Danıştay’ın da emekli amiraller aleyhine açıklama yaptığını vurgulayarak “Biz şimdi İstinaf’a, Yargıtay’a nasıl gideceğiz?” diye sordu.

‘Dünyada kimsenin kabul edemeyeceği bir suçlama’

Cezalandırılması istenen sanıklardan Dr. Arif Vehbi Alpman, “77 yaşında ve 53 yıllık bir tıp doktoru olarak darbe ile ilişkilendirilmem dünyada hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir suçlamadır” dedi.

Sanıklardan Hasan Nihat Doğan da, “Ülkemizin hak ve çıkarlarına sahip çıktığımız için teşekkür edilmesi gerekirken mükâfatımız bu olmamalıydı” siteminde bulundu.

Sanık avukatlarından Ahmet Gürcan Orhan, emekli amirallerin takkeli, cübbeli amirale tepkisini açıklarken, “Daha birkaç gün önce dahi tarikatlar her türlü kötülükte yarışmakta iken…” sözleriyle 6 yaşındaki bebeğin evlendirilmesine atıfta bulundu.

Bugün için programlanan savunmaların tamamlanmasının ardından yarın devam etmek üzere duruşmaya ara verildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın