Amiraller Davası’nda yeni gelişme: Beraat kararına itiraz

MDN İstanbul

Emekli Amiraller

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 103 emekli amiralin Montrö duyurusuna imza attıkları gerekçesiyle yargılandıkları davada verilen bazı beraat kararlarına, Ankara Bölge Adliye Mahkemesinde itiraz edecek.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada, eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Bülent Bostanoğlu, Eşref Oğuz Yiğit ve Murat Bilgel’in de aralarında bulunduğu 103 sanık, “devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma” suçundan beraat etmişti.

AA’nın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kararı istinafa taşıyacak.

Başsavcılık, esas hakkında mütalaada cezalandırılması talep edilen sanıklar Alper Çetin Tezeren, Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Arif Vehbi Alpman, Ergün Mengi, Işık Biren, İlker Güven, Mustafa Özbey, Namık Kemal Çalışkan, Osman Metin Açımuz, Ramazan Cem Gürdeniz ve Türker Ertürk yönünde beraat kararının bozulmasını talep edecek.

Mütalaada, söz konusu isimlerin, “seçilmiş hükümeti hedef aldıkları ve muvazzaf askeri personel ile toplumun muhalif kesimlerini birlikte harekete geçirmek için anlaştıkları” öne sürülmüştü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Nisan 2021’de, bazı emekli amirallerin Montrö ve cübbeli amiral konusunda imzaladıkları duyuruya ilişkin soruşturma başlatmıştı.

 

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın