Amiral Gorshkov, denemelerinin ikinci aşamasına başladı 

MDN İstanbul

Rus Donanması’nın Amiral Golovko adlı üçüncü Amiral Gorshkov sınıfı, deniz denemelerinin ikinci aşamasına başladı 

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı (MoD) tarafından Proje 22350 güdümlü füze kruvazörünün fabrika deniz denemelerinin ikinci aşamasına başladığını açıklandı.

Rus Donanması’nın Baltık Denizi’ndeki test sahasında yapılacak denemelerin bu aşaması, firkateynin silah sistemlerinin ayrıntılı bir şekilde incelenmesini içerecek.

Testler, topçu, telsiz silahları, uçaksavar füze silah sistemleri ve bunların kontrol sistemlerinin yanı sıra geminin iletişim ekipmanının operasyonel performansını değerlendirmek ve doğrulamak için yapılıyor.

Tüm testler, Rus Donanması Ana Komutanlığının kontrol merkezinin sürekli gözlem ve gözetimi altında gerçekleştirilecek. Toplanan raporlar Rus Donanması Başkomutanı Amiral Nikolai Evmenov ile paylaşılacak.

Denemelerin ilk aşamasında Proje 22350 mercek altına alındı

Amiral Golovko, Severnaya Verf’in tersanesinde kasım sonu ile aralık başı arasında fabrika denemelerinin ilk aşamasını tamamlamıştı.

Ekip üyelerinin yeni geminin özelliklerini ve operasyonel performansını ölçümleyecek manevraları içeren testler, Amiral Golovko’nun mürettebatı ile koordineli olarak fabrika kabul ve teslimat ekibi tarafından gerçekleştirilmişti.

Yaklaşık iki hafta süren ilk testler sırasında, Proje 22350 geminin yerleşik sistemlerinin performansı değerlendirildi ve denetlendi. Ayrıca, farklı bileşenlerin, mekanizmaların ve sistemlerin çalışabilirliği de incelendi.

MoD, ekibin firkateynin navigasyon kompleksine ve ana elektrik santraline de özel ilgi gösterdiğini bildirdi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın