Ambarlı Limanı’nda uyuşturucu operasyonu

MDN İstanbul

Ambarlı Limanı’nda uyuşturucu operasyonu

 

Ambarlı Kumport Limanı’nda İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda, Kolombiya’dan gelen Singapur bandıralı yük gemisinde 15 kilogram kokain ele geçirildi. Gemideki muz yüklü bir konteynırın soğutma bölümündeki kokainin piyasa değerinin 3 milyon TL  civarında olduğu açıklandı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Kolombiya’dan hareket eden Singapur bandıralı bir yük gemisinde yüklü miktarda uyuşturucu madde gizlendiği ve uyuşturucu maddenin Ambarlı’daki Kumport Limanı’na geleceği ihbarını değerlendirerek İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeliyle koordineli bir operasyon gerçekleştirdi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geminin uydu takip sistemi ve internet üzerinden yolculuğu süresince tüm hareketlerinin izleyerek, uyuşturucu maddenin gizlendiği konteynırı tespit ederek operasyon hazırlıklarını tamamladı.

09.10.2014 tarihinde Ambarlı Gümrük Müdürlüğüne bağlı Kumport Liman İşletme sahasına gelen geminin Limana yanaşmasını ardından takibe alınan konteynır ve aynı firmaya ait 10 konteynır X-Ray taramasına alındı.  X-Ray kontrolünde konteynırın ön kısmında soğutucu bulunan bölümünün üst tarafında farklı yoğunluk tespit edilmesi üzerine konteynır, narkotik köpekler eşliğinde detaylı aramaya tabi tutuldu. Aramalarda muz yüklü konteynerlerden birisinin soğutma bölümünde preslenmiş paketler halinde gizlenmiş, piyasa değeri 3 milyon lira olan 15 kilo 108 gram kokain ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Türk vatandaşı 1 kişi yakalanarak, adliyeye sevkedildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nca bu yıl farklı zamanlarda yapılan operasyonlar neticesinde 15 kg kokain, 114 kg eroin ve 795 kg esrar maddesi ele geçirildi.

Bunu Paylaşın