Almanya’nın ‘iki’ yüzü

MDN İstanbul

Münih Filarmoni Orkestrası şefi ve Vladimir Putin’in yakını Valery Gergiev, Rusya’nın Ukrayna’yı işgâlini kınamaması üzerine görevinden alındı. Bu karar Batı’nın savunduğu insan hakları ve düşünce özgürlüğü tutumuna ters düştü.

Münih Filarmoni Orkestrası adına Belediye Başkanı Dieter Reiter bugün yaptığı açıklamada, orkestra şefi olarak görev yapan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i destekleyen orkestra şefi Valery Gergiev’in işten çıkartıldığını belirtti.

Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, 25 Şubat’ta yaptığı açıklamada Gergiev’in devam eden savaşla ilgili yorum yapmamasını ve konudan uzaklaşmasını tavsiye ederek aksi takdirde Şef’le sözleşmelerinin iptal edeceğini belirtmişti. Reiter açıklamasında Şef Valery Gergiev’e görüşlerini açıkça ifade ettiğini belirterek Şef Gergiev’e Putin hakkındaki olumlu görüşlerini gözden geçirmesini ve kendisine bu konuda pazartesi gününe kadar süre verildiğini ifade etmişti.

Bugün yapılan açıklamada Şef Gergiev’in görevine son verildiği ifade edilerek, “Münih, Baş Şef Valery Gergiev’den ayrılıyor. Hemen geçerli olmak üzere, artık Münih Filarmoni’nin konserlerini yönetmeyecek” ifadeleri kullanıldı.

DHA

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın