ARES Tersanesi, Akdeniz Üniversitesi’ne 38 metrelik gemi bağışladı

MDN İstanbul

Soldan sağa: ARES Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu ile Antalya Valisi Münir Karaloğlu

Antalya Serbest Bölgesinde konuşlu ARES Tersanesi, Akdeniz’de sualtı kültür mirasının araştırılması ve korunması amacıyla, 38 metrelik ARES (Archaeological Research Education Ship) gemisini Akdeniz Üniversitesi’ne bağışladı. Teknenin bilimsel çalışmalarda kullanılmak üzere donatımı Akdeniz Üniversitesi tarafından tamamlanacak ve sonrasında sualtı araştırmalarına başlanacak. Hizmete girdiğinde dünyanın en büyük 2’nci Arkeolojik Araştırma Gemisi unvanına sahip olacak “ARES Gemisi” 6,000 deniz mili seyir siası ve denizcilik kabiliyeti yüksek gövde formu ile tüm Türkiye denizlerinde ve uluslararası sularda görev yapabilecek.

21 Mayıs’ta Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ile ARES Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, Başkan Yardımcısı Mert Kalafatoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Kotiloğlu katıldı.

Akdeniz’de sualtı kültür mirasının araştırılması ve korunması amacıyla Akdeniz Üniversitesi’ne bağışlanan  38 metrelik ARES (Archaeological Research Education Ship) gemisinin özellikleri şöyle:

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın