Akar: Tahıl koridorunda genel prensiplerde anlaşıldı

MDN İstanbul

Millî Savunma Bakanı Hulisi Akar, “Tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan ve genel prensipler üzerinde anlaşmaya varıldı. Bunun somut uygulama planına dönüşmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu hafta içinde bununla ilgili bir toplantı yapılması muhtemel” açıklamasında bulundu.

Akar, Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla emniyetle sevkine ilişkin Türkiye, Rusya ve Ukrayna savunma bakanlıkları askerî heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasındaki toplantının kısa süre içinde yapılmasının planlandığını belirtti.

Son olarak 13 Temmuz’da Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askerî heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasında İstanbul’da dörtlü toplantı yapıldığını hatırlatan Millî Savunma Bakanı, toplantı kapsamında Ukrayna ve Rusya Federasyonu askerî heyetlerinin ilk defa BM mensupları ile beraber aynı masa etrafında bir araya geldiğini vurguladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın