AB’nin Kızıldeniz misyonu giderek küçülüyor

MDN MEDIA

Bundeswehr’in (Federal Savunma) 21 Nisan Pazar günü bildirdiği habere göre Alman fırkateyni Hessen, yerine yenisi gönderilmeden Kızıldeniz’den ayrıldı

Almanya Ağustos ayında görevi devralması için başka bir hava savunma fırkateyni gönderecek.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius yaptığı açıklamada “Almanya ve ortakları Husi milisleri yasadışı saldırılarını sürdürürken boş durmuyor” dedi.

Hessen’in ayrılmasıyla AB’nin Kızıldeniz’deki “Aspides Operasyonu”nu Yunan, Fransız ve İtalyan kuvvetleri üstlenmiş oldu. Bu üç ülkenin her biri operasyona birer hava savunma fırkateyniyle katkıda bulundu.

Danimarka’nın Ivar Huitfeldt ve Belçika’nın Louise-Marie gemilerinin de operasyona katılması bekleniyordu ancak her ikisi de silah sistemlerindeki arızalar nedeniyle şu an için görev yapamıyor.

Aspides’in lideri Tuğamiral Vasilios Gryparis Euronews’e yaptığı açıklamada koalisyonun deniz ticareti akışını yeniden sağlamak için daha fazla gemiye ihtiyacı olduğunu söyledi. Gryparis, “Her gemi belirli sayıda ticaret gemisine eşlik edebildiği için, gemi sayısı daha fazla olsaydı daha fazla gemiye eşlik edebileceğimizi ve böylece bu boğazlardaki nakliye trafiğinin yeniden canlanmasını sağlayabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Buna paralel olarak ABD öncülüğünde yürütülen Refah Muhafızı Operasyonu, birden fazla Aegis destroyerinin görevde olması ve Umman Körfezi’nde bir uçak gemisi taarruz grubunun bulunması nedeniyle nispeten daha iyi kaynaklara sahip. AB koalisyonunun aksine ABD güçleri, AB liderlerinin yapmayacakları konusunda ısrar ettikleri bir müdahale derecesi olan fırlatmadan önce Yemen’deki füze ve insansız hava aracı tehditlerini rutin olarak hedef aldı ve imha etti.

Maritime Executive

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın