ABD’li liman işçileri yeni sözleşme için oy kullandı

MDN İstanbul

Uluslararası Liman ve Depo Sendikası (ILWU) , ABD’nin Batı Kıyısı’ndaki liman işçilerinin, Pasifik Denizcilik Birliği (PMA) tarafından temsil edilen liman işverenleriyle haziran ayında kararlaştırılan geçici sözleşme anlaşmasını onaylamak için oy kullandığını açıkladı.

PMA tarafından temsil edilen 29 Batı Yakası limanının tamamındaki işçileri kapsayan sözleşme, 1 Temmuz 2022’den itibaren geriye dönük olarak uygulanacak.

Oylama, iki tarafın önceki sözleşmenin sona ermesinden sonra yaklaşık bir yıl boyunca bir anlaşmaya varamaması nedeniyle ABD konteyner taşımacılığı pazarında büyük etkileri olan bir yıldan fazla süren belirsizliğe son verdi.

ILWU üyeleri, 1 Temmuz 2028’de sona erecek olan yeni anlaşmanın onaylanması lehinde %75 oy kullandı. Oylama sonuçları, temsil edilen limanların her birinden Sahil Longshore Grup Toplantısı delegeleri tarafından seçilen ILWU’nun Sahil Oylama Komitesi tarafından bugün onaylandı.

ILWU, yeni anlaşmanın işleri koruduğunu, sağlık yardımlarını sürdürdüğünü ve yaklaşık 20.000 işçinin ücretlerini, emekli maaşlarını ve güvenlik korumalarını iyileştirdiğini söyledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın