ABD’den Yunanistan’a dev satış

MDN İstanbul

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’a 6,9 milyar dolar değerinde 4 adet savaş gemisinin satışı ile 2,5 milyar dolarlık modernizasyon işlemlerini onayladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yunanistan’a potansiyel savaş gemisi satışı ve mevcut gemilerin modernizasyonuna yönelik onaya ilişkin tebligat, Kongre’ye sunuldu.

Onay, çok görevli yüzey savaş gemileri olarak bilinen 4 Lockheed Martin savaş fırkateyninin 6,9 milyar dolarlık satışını ve silah sistemleri, elektronik aksam ekleme ve yükseltme de dahil olmak üzere Yunanistan’ın MEKO sınıfı fırkateyninin modernizasyonuna yönelik 2,5 milyar dolarlık bir Lockheed programını içeriyor.

Açıklamada, “Bu satış, Avrupa’da siyasi istikrar ve ekonomik süreç için önemli bir ortağı olan bir NATO müttefikinin güvenliğini geliştirme yoluyla ABD’nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerini desteklemektedir,” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu satışların yapılabilmesi için kongrenin ilgili komitelerinin 30 gün içinde bu onaylara itiraz etmemesi gerekiyor.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın