ABD ve İngiltere’den İsrail’e askerî destek 

MDN İstanbul

İngiltere Başbakanı, İsrail’i desteklemek, bölgesel istikrarı güçlendirmek ve gerilimi önlemek için İngiltere’nin askeri birliklerini Doğu Akdeniz’e konuşlandırılması talimatını verdi. 

Deniz karakol uçağı ve gözetleme uçakları, silâhların terörist gruplara aktarılması gibi bölgesel istikrara yönelik tehditleri izlemek üzere cuma gününden itibaren bölgede hazır bulunacak. Ayrıca Kraliyet Donanması’na ait bir görev grubu, insani çabaları desteklemek amacıyla acil durum önlemi olarak önümüzdeki hafta Doğu Akdeniz’e taşınacak. 

İlginizi çekebilir:

ABD’den İsrail’e ikinci uçak gemisi gidebilir

P8 uçağı, gözetleme sistemleri, iki Kraliyet Donanması gemisi – RFA Lyme Bay ve RFA Argus – üç merlin helikopteri ve bir Kraliyet Deniz Piyadeleri şirketini içeren askeri paket, İsrail’e ve bölgedeki ortaklara pratik destek sağlamak için hazırda olacak.

Ayrıca ABD, USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group’un 10 Ekim’de Doğu Akdeniz’e ulaşmasının ardından ikinci uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower’ı bölgeye gönderecek.

Bölgedeki kuvvetler arasında, 8 filo saldırı ve destek uçağıyla ABD Donanması uçak gemisi USS Gerald R. Ford (CVN 78), Ticonderoga sınıfı güdümlü füze kruvazörü USS Normandy (CG 60) ve Arleigh yer alıyor.

(Naval Today)

Bunu Paylaşın