ABD muhribi Arleigh Burke, Afrika Aslanı için Fas’ta

MDN İstanbul

ABD Donanması’nda görev yapan Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze muhribi Afrika kıtasının en büyük askeri tatbikatı olarak kabul edilen “Afrika Aslanı 2023” ü desteklemek için Fas’ın Agadir kentine geldi.

ABD’nin ziyareti, ABD Deniz Kuvvetleri Avrupa-Afrika (NAVEUR-NAVAF) ile Fas Kraliyet  Silahlı Kuvvetleri arasındaki ortaklığı güçlendirmeyi , bölgesel güvenliğe yönelik ortak taahhüdü teşvik etmeyi ve iki ülke arasında birlikte çalışabilirlik inşa etmeyi amaçlıyor.

Liman ziyareti sırasında, NAVEUR-NAVAF ve Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri’nden liderler ve temsilcileri USS Arleigh Burke’ü gezerek geminin özellikleri hakkında bilgi edindi ve iki deniz kuvveti arasında daha yakın bağlar kurulması sağlandı.

GlobalData’da bir havacılık, savunma ve güvenlik analisti olan James Marques, iki ülke arasındaki denizcilik ilişkisinin gücü hakkındaki görüşünü şöyle açıkladı, “Fas, ABD’nin önemli bir müttefiki.  Afrika Aslanı 2023, ABD ve Fas tarafından ortaklaşa yapılan bir eğitim tatbikatı olarak devam ediyor” dedi.

ABD için Fas ‘bölgesel güvenlik lideri’

ABD, Fas’ı özellikle terörle mücadele ve Akdeniz’de deniz güvenliği konularında ‘bölgesel güvenlik lideri’ olarak görüyor. ABD’nin Afrika’daki güvenlik sorunlarıyla başa çıkması için önemli bir yol.” 

Ziyarette ayrıca, ABD ile Fas Silahlı Kuvvetleri arasındaki ilişkiyi güçlendirmek ve birlikte çalışabilirliği teşvik etmek için bir Deniz Tatbikatı Kilit Lider Katılımı da yer alacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın