ABD ekonomisi resesyonda değil

MDN İstanbul


ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Amerikan ekonomisinin bir geçiş döneminde olduğunu, resesyonda olmadığını savundu. ABD ekonomisi 

GSYH’nın ikinci çeyrekte yüzde 0,9 daraldığına işaret eden verinin ardından konuşan Yellen, iki çeyrek üst üste negatif büyüme yaşanmış olmasına rağmen ABD ekonomisinin resesyonda değil bir geçiş döneminde olduğunu öne sürdü.ABD ekonomisi 

“İstihdam yaratımı devam ediyor”
“Resesyon, ekonomimizin geniş tabanlı olarak zayıfladığı, önemli işten çıkarmaların yapıldığı, işletmelerin kapandığı, hane halkı finansmanının gerildiği ve özel sektör aktivitesinin yavaşladığı bir durumu ifade eder.” diye konuşan Hazine Bakanı, “Ancak bizim ekonomide şu anda gördüğümüz bu değil. Ekonomiye baktığınızda istihdam yaratımının devam ettiğini, hane halkı finansal durumunun güçlü olduğunu, tüketicilerin harcamayı ve işletmelerin büyümeyi sürdürdüklerini görüyoruz.” dedi.

“Enflasyon kabul edilemeyecek kadar yüksek”
Konuşmasında yüksek fiyatların yarattığı yükün bilincinde olduklarını ve yönetim olarak enflasyonu düzeltmeye odaklandıklarını belirten Yellen, “Önümüzde zorlu konular olduğunu biliyoruz. Büyüme küresel olarak yavaşlıyor. Enflasyon kabul edilemeyecek kadar yüksek. Birinci önceliğimiz enflasyonu aşağı getirmek.” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

  

Bunu Paylaşın