ABD Donanması USV’lerin yönetimi için Leidos’u seçti

MDN İstanbul

Amerikan savunma, havacılık, bilgi teknolojisi ve biyomedikal araştırma şirketi Leidos, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Orta Mürettebatsız Yüzey Gemilerinin (USV’ler) yönetimi için Donanma Deniz Sistemleri Komutanlığı’ndan 95 milyon dolarlık yeni bir görev için sözleşme imzaladığını duyurdu.

Görevin, Donanma’nın USV’lerin gelişiminde ve denizcilik operasyonlarına entegre etmesinde önemli bir aşamayı başlattığını ifade eden Leidos Savunma Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Denizcilik Sistemleri Operasyon Müdürü Dave Lewis, “Bu teknolojinin gücü, bağımsız olarak çalışabilmesi ve mürettebatlı gemilerin ufkunu genişletebilmesine dayanıyor. Bu önemli yolculuğa devam ederken Donanma’yı desteklemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Sözleşme, iki adet bir yıllık seçenekle birlikte bir yıllık süreden ibaret ve Donanma’ya; Mariner, Ranger, Sea Hunter ve Seahawk olmak üzere  dört adet operasyonel orta boy USV teslimatının ardından Leidos’un USV operasyonlarını ve bakımını yönetme deneyimini genişletmeyi içeriyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın