Eğitim için üç yılda 1,5 milyon YTL burs

MDN İstanbul

MarineDeal News’e kendisini bu vakfı kurmaya iten sebepleri anlatan Yalçın Sabancı, daha önce çalıştığı Hacı Ömer Sabancı Holding’de de vakıfları olduğunu ancak oradan ayrıldıktan sonra kendi imkânlarıyla bir holding kurup kendi ismiyle bir vakıf kurmaya karar verdiğini ifade etti. Yalçın Sabancı vakıfta amaçlarının maddi durumu iyi olmayan gençlere, karşılıksız yardım ederek Türkiye’ye eğitimli gençler kazandırmak olduğunun altını çizdi.

Uzun süredir isminin kalıcı olabilmesi için hayattayken kendi ismiyle bir vakıf kurmak istediğini söyleyen Yalçın Sabancı; tamamen kendi şahsi geliriyle kurduğu vakıfta üç senedir kadroyu artırdıklarını, 400’ü aşkın öğrenciye toplam 1,5 milyon YTL burs imkânı sağladıklarını ve önümüzdeki sene de 1 milyon YTL’yi aşkın bir eğitim bursu dağıtmayı planladıklarını ifade etti. Sabancı kendisi için bu vakfın çok özel olduğunu belirterek çocuklarla bir araya gelmenin kendisini çok mutlu ettiğini de sözlerine ekledi.

Yalçın Sabancı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği basın davetinde, Yalçın Sabancı’yla vakfın üç senelik geçmişi ve gelecek planları üzerine konuşma fırsatı bulduk

Bu kadar başarılı öğrenciyi seçme aşamasıyla ilgili sorumuza ise kendisinin vakti olmadığını fakat kendisine vekâleten Ayşen Özçelik’in bu işle uğraştığını belirten Sabancı, Özçelik’in pek çok kişiyle görüştüğünü; bazen yetimlerle, şehit çocuklarıyla mülakata gittiğini ve gözleri dolu döndüğünü ifade ederek, “Ayşen Hanım ‘İki kişi daha alalım’ diyor. Bakıyorum çok üzgün, bursu artırıyoruz” dedi. Yalçın Sabancı Atatürk ilke ve inkılaplarına uyan öğrenci profili aradıklarını, müracaatlar arasından eleyerek maddi olanakları en kötü durumdaki başvuru sahiplerine ulaştıklarını ifade etti. Burs için binlerce başvuru geldiğini vurgulayan Sabancı, Ayşen Özçelik’in gösterdiği çabanın öneminin de altını çizdi.

Bursa internetten başvuru olanağı bulunmasına karşılık, gazeteden öğrenen ve mektup yoluyla başvuran insanların da az olmadığını vurgulayan Yalçın Sabancı sözlerine şöyle devam etti: “İnternet sitemiz de var, ama her yerde internet yok gazete ilanları daha çok önem teşkil ediyor. Ta Van’dan Hakkari’den geliyor insanlar, Van’da annesi babası öldürülmüş öğrencimiz var. Şehitlerin çocukları var.” Vakfı kurduktan sonra Türkiye’de, okumak isteyip de okuyamayan insanların fazlalığının farkına vardıklarını açıklayan Sabancı bundan sonra da her yıl kendilerini geliştirerek bursu devam ettireceklerini ifade etti.

Denizcilik sektörüne kalifiye eleman yetiştirme konusunda vakıf politikalarını sorduğumuzda Sabancı bursun grup grup olduğunu, ekonomik gücü yetersiz ailelerin çocuklarına verilen bursun yanı sıra kendi ihtiyaçları için öğrenci yetiştirmeye de önem verdiklerini belirtti. Bu öğrencilerin iyi bir mülakat dönemi sonrasında seçildiğini vurgulayan Sabancı, her yıl notlarının takip edildiğini, staja gönderildiklerini söyledi. Yalçın Sabancı geçtiğimiz günlerde ilan vererek üniversiteyi bitirmiş makine mühendisleri aradıklarını ve onlara kadrolarına katmak amacıyla ücretsiz kurs imkânı sağladıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Üniversite mezunu, makine mühendisi, ama işsiz. Bu sefer epeyce müracaat olmuş. Düz makine mühendisi iş bulamıyor, ama biz makine mühendisi arıyoruz. Üniversite bursunu biz ödüyoruz.” İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’yle de irtibat kurarak oradan seçilen öğrencilere de burs imkânı sağladıklarını ifade eden Sabancı, bu projenin denizcilik sektörü adına çok önemli olduğunu belirtti.

Bunu Paylaşın