MİLGEM denize indirildi

MDN İstanbul

İstanbul Tersane Komutanlığı’nda Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1’inci Gemi Denize İniş ve Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi 1’inci Gemi Sac Kesim Töreni düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal katıldı.Törende yaptığı konuşmada PN MİLGEM Projesi’nin bir gemi inşasının ötesinde geçmişten gelen güçlü kardeşlik bağlarını geleceğe taşımak adına çok daha derin anlamlar içerdiğini ifade eden Akar, “Birlikte hayata geçireceğimiz diğer projeler, sınırların ve mesafelerin bizler için yalnızca toprak üzerinde olduğunu, iki ülke halkının kalplerine ve kardeşlik ilişkilerine bir sınır çizilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Diğer yandan Akhisar gemimiz de Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın hareket kabiliyeti ve Mavi Vatanımızdaki etkinliği, caydırıcılığı ve saygınlığını daha da artıracaktır,” diye konuştu.

Savunma sektöründe yerlilik ve millîlik oranının yüzde 70’ler seviyesini aştığını kaydeden Akar, “Savunma sanayisinde yapılan bu stratejik hamleler hem askerî teknoloji rekabetinde hem de ekonomik rekabette elimizi güçlendirmiştir. Sahada alınan başarılı neticeler de bunu çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Geçmişte piyade tüfeğimizi dahi yurt dışından tedarik ederken artık çok şükür millî piyade tüfeklerimizi, akıllı hassas mühimmatımızı, çok namlulu roketatarlarımızı, Fırtına obüslerimizi, İHA’larımızı, SİHA’larımızı, ATAK helikopterlerimizi, fırkateynlerimizi ve savaş gemilerimizi tasarlayıp inşa, imal ve ihraç seviyesine gelmiş bulunuyoruz. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki Türk savunma sanayi, artık geçmişle mukayese edilemeyecek bir noktaya gelmiştir. Savunma sanayisinde yerli ve millî anlayışla gerçekleştirdiğimiz atılımlar ve elde edilen kazanımlar, sadece milletimizin değil, aynı zamanda dost ve kardeş ülkelerin de gurur kaynağı olmuştur. İnşallah bundan sonra da olmaya devam edecektir,” dedi.

Covid-19 pandemisinin olumsuz etkilerine rağmen MİLGEM Projesi’nin planlanan zamanda gerçekleştirilmesinin ortak proje yönetim kabiliyeti, iş disiplini ve kararlılığı göstermesi açısından önemli olduğunu belirten Akar, savunma sanayisinin kazandığı yönetim sistematiğinin, deniz karakol gemisinin de planlanan zamanda teslim edilmesini sağlayacağını sözlerine ekledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın