Yunanistan ile aşı anlaşması

MDN İstanbul

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün başladığı Yunanistan temasları sonrası bugün mevkidaşı Nikos Dendias ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Dendias, iki ülkede aşı olan vatandaşların ve corona virüsü test sonucu negatif çıkanların seyahat etmesine izin verilmesi konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı ve “Aşı sertifikasının tanınması konusunda anlaştık,” dedi.

Aşı sertifikası konusunda tarafların anlaştığını söyleyen ve bu gelişmenin turizm sektörüne büyük katkı sağlayacağını dile getiren Çavuşoğlu da, “Bugün vardığımız mutabakat karşılıklı olarak turizm sektörümüze katkı sağlayacak. Yunanistan ile aşıları karşılıklı olarak tanıma kararı aldık. Türkiye olarak, Yunanistan ile ön koşulsuz ve ikili ilişkilerimizi her alanda geliştirmek için diyaloga, görüşmelere hazırız” ifadelerini kullandı.

Ayrıca açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in gelecek ay gerçekleşecek NATO Zirvesi’nde bir araya geleceği de duyuruldu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın