Tamer Kıran: Tavrımız çok net

MDN İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, kılavuz kaptanlar ve deniz çalışanlarının korona virüs  aşılanmasında öncelikli listeye alınması gerektiğine dikkat çekerek bu sabah itibarıyla Bangladeş’te de gemiadamı değişikliğinin durdurulduğuna ve bu lokasyonun gemiadamı değişikliğinde önemli bir yer olduğuna dikkat çekti. Bakan Adil Karaismailoğlu’na ülkelerin pandemi nedeniyle kapanmalarının günden güne arttığını dile getiren Kıran, aşılanmada gem iadamlarına öncelik verilmesinde Karaismailoğlu’ndan destek istedi.

Konuşmasında devletimizin son 18 yılda denizciliğimizin önünü açacak yasal düzenlemelerle birlikte birçok projeyi hayata geçirdiğini belirten Tamer Kıran, ” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin en büyük ve en stratejik altyapı projesi ile ilgili belirttiği Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını ve temelin yazın atılacağını duyurdu. Zatıaliniz de proje çalışmalarının imar planlarının tamamlandığını, ihale hazırlıklarının devam ettiğini açıkladınız.

Bir devlet projesi olan bu projenin ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Hafta başından itibaren ülke gündemini meşgul eden Bildiri konusuna gelince; toplumsal hafızada geçmişte yaşadığımız acı tecrübeleri hatırlatan üslubuyla çok yanlış olmuştur. Bu konuda tavrımız çok nettir. Demokrasiye her zaman bağlı olduk, milli irade ve hukukun üstünlüğüne her daim saygı duyduk. Bundan sonra da bu ilkelerden asla taviz vermeyeceğimizi ve hep tarafı olmaya devam edeceğimizi bir kez daha tekrarlamak isterim.

23 Nisan’da demokrasimizin mabedi, duvarına ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ifadesi nakşedilen Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 101’inci yılı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayacağız. Bu vesile ile Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, çocuklarımızın bayramını kutluyorum, ” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın