Mavi Çocuk 2021 etkinliği başladı

MDN İstanbul

European Maritime Day (EMD) kapsamında Türkiye’de düzenlenen tek etkinlik olan Mavi Çocuk bu sene sanal ortamda düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl Covid-19 nedeniyle iptal edilen etkinlik 2021 yılında resim, kompozisyon, şiir ve dijital içerik yarışmalarıyla sanal ortamda gerçekleştirilecek.

Mavi Çocuk 2021, 1 Nisan-30 Eylül tarihleri arasında, Avrupa çapında gerçekleştirilecek sanal ve fiziksel “EMD IN My Country 2021” etkinlikleri kapsamına Türkiye’den dahil edilen tek etkinlik konumunda.

Etkinlik kapsamında düzenlenecek resim, kompozisyon, şiir ve dijital içerik yarışmalarının teması ise İstanbul’da Deniz ve Çocuk olarak belirlendi.

İlkokul 1’inci ve 2’nci sınıf öğrencilerinin katılımına açık olacak olan resim yarışması için çocukların A3 boyutundaki resim kağıdına belirlenen konu özelinde serbest bir çalışma yapması bekleniyor. Her bir katılımcı yalnızca 1 çalışma ile başvuru yapabilecek.

İlkokul 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin katılımına açık olacak olan kompozisyon ve şiir yarışmasında ise öğrencilerden elle beyaz kağıda yazdıkları İstanbul’da Deniz ve Çocuk konulu kompozisyon ve şiirleri teslim etmeleri isteniyor. Her bir katılımcı yalnızca 1 çalışma ile başvuru yapabilecek.

Tüm İlkokul öğrencilerinin katılımına açık olacak olan dijital içerik yarışmasında ise öğrencilerden yine İstanbul’da Deniz ve Çocuk temalı, fotoğraf makinesi, cep telefonu, bilgisayar vb. dijital araçlarla üretilebilecek ve süresi 1 dakikayı geçmeyecek stop motion film, kısa videolar ya da fotoğraf, dijital kolaj çalışmaları vb. içerikler üretmeleri bekleniyor. Her bir katılımcı yalnızca 1 çalışma ile başvuru yapabilecek ve başvurular e-posta yoluyla gerçekleşecek.

Yarışmalarda dereceye girecek olan öğrencilere ise biriniye İPad mini 4, ikinciye 20 kişilik deniz temalı pasta, pinyata ve parti paketi ve üçüncüye ise sürpriz hediye paketi şeklinde ödüller verilecek.

Mavi Çocuk 2021 etkinliği yarışma programı başvuru şartları ve detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın