LNG’li ilk büyük dökme yük gemileri tamamlandı

MDN İstanbul

Hyundai Samho Heavy Industries (HSHI), LNG ile çalışan dünyadaki ilk büyük dökme yük gemilerini hizmete sokuyor.

Şirket, 180,000 tonluk 4 adet kardeş gemiden oluşan inşa projesinin ilk iki gemisini isimlendirdi. HL Eco ve HL Green isimleri verilen gemiler 291 metre uzunluğa ve 45 metre genişliğe sahip. Gemiler aynı zamanda Güney Kore’nin de yer alığı uluslararası rotalarda hizmet veren ilk büyük LNG tahrikli gemiler olacak.

Gemiler, kükürt oksit (SOx) ve partikül madde (PM) emisyonlarında yüzde 99, nitrojen oksitlerde (NOx) yüzde 85 ve sera gazında (GHG) yüzde 30 daha az salınım yapacak.

C tipi için 1,600 cbm depolama kapasitesi ile dünyanın en büyük tanklarına sahip olacak olan gemide bir yıl boyunda 3 bin 300 evi ısıtmaya yeterli olacak seviyede enerji sağlanabilecek.

HL Eco ve HL Green’in ay sonunda teslim edilmesi bekleniyor. Diğer iki geminin ise Mart 2022’de teslim edilmesi planlanıyor.
Gemiler hizmete girdiğinde Avustralya-Güney Kore arasında yılda 10 gidiş-dönüş seferi gerçekleştirecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın