Fatma Uruk’tan yeni rekorlar

MDN İstanbul

Meksika’da bulunan Yucatan Yarımadası’nda 3 gün süresince dünya rekoru denemeleri gerçekleştiren serbest dalışçı Fatma Uruk, 3 defa dünya rekoru kırdı.

Uruk, ilk gün “Değişken ağırlıklı paletsiz” kategorisinde 72 metrelik derecesiyle yeni dünya rekorunun sahibi olmuştu. Bu alanda önceki rekor, 70 metreyle Türk sporcu Derya Can’a aitti.

Milli dalışçı, denemelerinin İkinci gününde ise “Sabit ağırlıklı çift palet” kategorisinde 67 metrelik derecesiyle, 65 metre ile Rus sporcu Olga Davydova’ya ait dünya rekorunu geride bıraktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 32 yaşındaki dalışçı, üçüncü günde, ilk gün “Değişken ağırlıklı paletsiz” kategorisinde 72 metrelik derecesiyle kırdığı dünya rekorunu 77 metreye çıkardı. Uruk, bu mesafeyle aynı zamanda 76 metre ile İtalyan dalışçı Michele Tomassi’nin rekorunu da geçmiş oldu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın