Brezilya’dan Çin’e liman yatırımı

MDN İstanbul

Brezilyalı madencilik şirketi Vale, Çinli Ningbo-Zhoushan Limanı ile Zhejiang eyaletine bağlı Zhoushan şehrindeki Shulanghu Limanı’na terminal inşa etmek ve işletmek için ortak bir girişim oluşturdu.

West III adı verilen proje için arazi alımı dahil toplamda 624 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldı. Proje kapsamında genişletilecek olan Shulanghu Limanı’na yeni bir stok sahası ve iki yükleme rıhtımı eklenecek.

Vale, bu proje ile birlikte Liman’ın yıllık 40 milyon tonluk toplam kapasitesini güvence altına alarak genel tedarik zinciri maliyetlerini optimize etmeyi amaçlıyor.

Toplamda 3 yıl sürmesi beklenen proje inşasına iki tarafın da Çin’den antitröst ve diğer düzenleyici onayları almalarından sonra başlanacak.

Vale, 2015 yılından beri Çin’deki 17 limana Brezilya İnce Tane Karışımları (BRBF)’nı ihraç ediyor. Şirket, yeni proje ile bölgeye ulaşımın süresini kısaltabilecek ve daha küçük gemileri kullanma imkanı sayesinde dağıtım ağını genişletebilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın