Gemi inşada rekabet hız kesmiyor

MDN İstanbul

Güney Kore, nisan ayında gemi inşa siparişlerinde Çin’in gerisinde yer aldı. Londra merkezli Clarkson Research Services’in verilerine dayanarak Güney Kore merkezli haber ajansı Yonhap’da yayımlanan bir haberde; Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. ve diğer tersanelerin nisan ayında 8 adet, toplamda 230 bin brüt groston (CGT) gemi inşa siparişi aldıkları belirtildi.

Rusya tersaneleri geçen ay 7 yeni gemi inşa siparişi alarak toplamda 65 bin CGT ile üçüncü sırada yer aldı. Japonya ise aldığı iki gemi inşa siparişi ve toplamda 55 bin CGT ile Rusya’nın ardından 4’üncü sırada yer aldı.
Bu yıl gemi inşa siparişlerinde baskın güç olan Çin, 2020’nin ilk 4 ayında dünya çapındaki gemi inşa siparişlerinin yüzde 61’ini alarak zirvede yer aldı. Güney Kore yüzde 17 ile ikinci sırada yer aldı.

Yeni tip korona virüsü Covid-19 salgınına rağmen küresel gemi inşa talepleri yılın ikinci ayı ile birlikte artış gösterdi. Clarkson’un verilerine göre gemi inşa siparişleri nisan ayında mart ayındaki 890 bin CGT’yi geçerek 1,14 milyon CGT’ye ulaştı.

Birikmiş siparişler göz önüne alındığında Çin, 26,3 milyon CGT ve yüzde 36’lık Pazar payı ile zirvede yer alırken onu 20,77 milyon CGT ile Güney Kore ve 10,48 milyon CGT ile Japonya takip etti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın