Gemilerin malzeme tedarikleri için drone’lar kullanılacak

MDN İstanbul

Dubai merkezli Gulf Agency Company (GAC), açık denizlerdeki gemilere ve platfomlara iskelelerden drone’lar ile tedarik yapılabilmesi için Singapurlu bir girişimci ile işbirliği yaptı.

F-Drones adlı girişim, açık denizdeki gemilere ve platformlara 100 kiloya kadar malzemeyi 100 km’den fazla bir mesafeye taşıyabilen büyük boyutlara sahip bir drone geliştirmek için çalışacak. F-Drones, yeni tip korona virüsü Covid-19 salgını sürecinde, sosyal mesafenin korunmasını sağlamak amacıyla drone’ların kullanılması amaçlıyor.

Gelinen aşamada 5 kg’a kadar malzemeyi 50 km mesafeye taşıyabilen 3’üncü prototip F-Drone üzerinden testler yapılmaya devam ediyor.

Gemilere yapılan malzeme tedarik süreçlerinde maliyeti, zamanı ve iş gücünü azaltmak amacıyla geliştirilen F-Drone’lar tamamen elektrikli olacaklar ve bu sayede gemilerin tedarik süreçlerine karbon salınımı yapmayan çevre dostu bir alternatif sunacaklar.

Dron’larına Singapur’un ilk Görüş Çizgisinin Ötesinde (BVLOS) sertifikasını alan F-Drones, ticari teslimata hazır olmak için drone’larının boyutunu büyütüyor.
GAC’ın Singapur Ofisi, gemilere paket teslimi yapabilecek bir F-Drone için test uçuşlarına yakın zamanda başlanacağını duyurdu.

F-Drones, GAC’ın yanı sıra Eastern Pacific Shipping, Schulte Group, Techstars, Port XL, Entrepreneur First ve Hafnia tarafından da destekleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın