ABD ham petrolünün varil fiyatında rekor düşüş yaşandı

MDN İstanbul

ABD petrol üretim bölgelerindeki depolama tesislerinde kapasitelerin dolmasına karşın üretimin devam etmesi üzerine, kısa süre de olsa ABD Batı Teksas ham petrolün varil fiyatı “eksi 40 dolar” düzeyini gördükten sonra “eksi 37,63 dolara” toparlandı.

ABD hafif ham petrolünün fiyatları daha sonra sığ işlemlerde toparlanarak varil başına 1,76 dolar düzeyine döndü.

Mayıs vadeli petrol fiyatlarının düşmesine temel neden olarak, Covid-19 salgını nedeniyle petrol talebinin yüzde 30 gibi yüksek oranda düşmesine karşılık üretimin devam etmesi gösteriliyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve diğer üreticilerin günde 10 milyon varillik üretim kısıntısını Mayıs ayında uygulamaya başlayacak olmasına karşılık, stoklardaki milyonlarca varillik petrolü eritmek için yeterli bulunmuyor.

ABD petrol piyasalarında Mayıs vadelilerde fiyatların rekor düzeylere inmesine karşılık, Haziran vadelilerde fiyatlar 21 dolar üzerinde tutunuyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın