Bozcaada açıklarında karaya oturan gemi kurtarılıyor

MDN İstanbul

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi Ayana Koyu’nda, makineleri stop etmiş ve bir bölümü suya batmış şekilde kurtarılmayı bekleyen, Türk bayraklı ”Kanuni D.S.” isimli liman tarama gemisi için; geminin bağlı olduğu şirketin, özel bir şirket ile anlaşarak, onarım ve kurtarma çalışması başlattığı öğrenildi.

Geminin bulunduğu bölgeye güvenlik gerekçesiyle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait “Kurtarma-6” römorkörü sevk edildi, yarısı batık şekilde karaya oturan ve kurtarılmayı bekleyen 41 metre uzunluğundaki geminin etrafına çevre kirliliğini önlemek için bariyer çekildi.

Gemiyi terk etmeyen 8 kişilik mürettebatın, geminin balanslarındaki suyu tahliye etmeye başladığı öğrenildi. Boşaltılma işleminin tamamlanmasının ardından kurtarma çalışmalarına başlanacak.

Geminin kaptanı Ali Koparan, geçtiğimiz Pazar akşamı telsizle Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğüne, geminin Bozcaada açıklarında baş tarafından su almaya başladığını ve geminin batmamasını sağlamak üzere gemiyi baştankara şeklinde karaya oturtmak için kıyıya doğru seyir haline geçtiklerini rapor etmişti.

Bunu Paylaşın