3D parçaların kullanımı yaygınlaşıyor

MDN İstanbul

Polar Endeavour
Gemi inşasında ve tamirinde kullanılan işlevsel parçaların geleneksel olan döküm veya dövme şeklinde üretimine alternatif olarak sunulan 3D yazıcılar ile imal edilmesi tekniğine yönelim giderek yaygınlaşıyor.

ABS, Sembcorp Marine, 3D Metalforge ve ConocoPhillips Polar Tankers Inc. (Polar) arasında oluşturulan bir konsorsiyum, petrol tankeri Polar Endeavour’da 3D yazıcılardan üretilen parçaların testlerini gerçekleştirdi ve kullanımını onayladı.

İlginizi çekebilir:   Savaş gemilerinde 3D baskı dönemi

Katmanlı imalat (AM) tekniği kullanılarak üretilen parçalar, kalite açısından da geleneksel olan ürünleri geride bırakıyor.

Güvenlik ve sağlamlık testlerinden başarıyla geçen ve onay alan AM parçalar, santrifüj pompa için şaftlı bir dişli seti, kombine tuzlu su / hava püskürtücüsü için bir nozul ve deniz sanitasyon cihazları (MSD’ler) atık su pompası için kullanılan tam esnek bir kaplinden oluşuyor.

3D

3D

3D baskı olarak adlandırılan AM, işlenecek malzemenin katman katman eklenmesi sonucu parça üretilmesi olarak nitelendiriliyor. Bu ürünler yerel olarak veya potansiyel olarak gemilerde ve açık deniz platformlarında üretilecek ve özel ve karmaşık sistemler için gerekli parçaların teslim sürelerini azaltarak tedarik zincirini rahatlatacak. AM’ler aynı zamanda yeni tasarımlar, üretim süresini azaltma ve parçaların kullanılabilirliğinin geliştirme gibi yeniliklerle sektöre verimlilik katacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın