25 yıl sonra yeniden başladı

MDN İstanbul

Libya’nın Misrata şehri ile İzmir arasında başlatılan yolcu seferlerinin ilki 5 Aralık’ta gerçekleşti. 25 yıl sonra yeniden başlatılan sefer kapsamında Misrata’dan çıkan Kevalay Queen isimli 500 yataklı, 700 yolcu, 520 araç kapasiteli, 2 bin ton yük taşıyabilen gemi İzmir’e demirledi. İlk seferde 107 yolcu, İzmir’e gelerek, 4 gün boyunca bölgedeki turistik yerleri ziyaret etti. İzmir ve çevre illerden alışveriş de yapan turistler, şehrin ve bölgenin ekonomisine katkı sağladı. İzmir’e ulaşan ilk gemi olma özelliğini taşıyan Kevalay Queen, 4 günlük aranın ardından tekrar yola çıktı. Türkiye’den Libya’ya gitmek isteyen 40’a yakın Türk vatandaşı da gemide yerini aldı.

Libya’dan yola çıkan ikinci yolcu gemisi ise 20 Aralık’ta İzmir’e ulaştı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi ve Türk-Libya İş Adamları Derneği (TULİB) Başkanı Murtaza Karanfil yaptığı açıklamada, Libya’dan İzmir’e ikinci yolculuğun da herhangi bir aksilik yaşanmadan gerçekleştirildiğini belirtti.

İlk geminin tekstil, gıda, tıbbi cihaz, yedek parça, iş makinesi, mobilya, elektrik-elektronik alet ve mutfak eşyalarından oluşan 3 milyon dolarlık yükle Türkiye’den ayrıldığını dile getiren Karanfil, “Henüz ilk seferimizde Türkiye’nin ihracatına 3 milyon dolarlık katkı sunduk. Bu rakamın giderek artacağını düşünüyoruz. Şu anda kış aylarındayız ama iki seferde de Libya’dan 350’ye yakın yolcu getirdik. Bu sayının baharla birlikte artışa geçeceğini ve yazın zirve yapacağını düşünüyoruz. Şimdiden gelecek aylardaki seferler için talepler var. Yaza doğru haftalık sefer sayımızı ve destinasyonlarımızı artırmayı planlıyoruz,” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın