25 ay sonra ilk sefer yapıldı

MDN İstanbul

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi ile Yunanistan’ın Midilli Adası arasında, pandemi tedbirleri kapsamında durdurulan feribot seferleri, 25 ay sonra dün yeniden başladı. Türkiye’den Midilli’ye giden Türk kafile, 2 gün kaldıktan sonra 14 Nisan’da Yunan turistlerle birlikte Ayvalık’a dönüş yapacak.

Türk kafilede yer alan Benhan İbrahim Kantarcı, 25 ay sonra Midilli’ye yeniden gitmenin heyecanını yaşadığını söyledi. Yolculardan Ufuk Ova da deniz hudut kapısının yeniden açılmasının Ayvalık ve Midilli için pandemi sürecinin ardından önemli bir başlangıç olduğunu anlattı. Ova, seferlerin başlamasıyla her iki ülkenin halklarının 25 aylık ayrılığın telafisi için mücadele edeceğine inandığını belirtti.

Edremit Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ali Rıza Timur ise Ayvalık-Midilli arasında yeniden başlayan feribot seferlerinin ihracatı da artıracağını belirtti.

Haftalık ortalama bin Yunanın geldiği Ayvalık’ta, turistlerin bıraktığı döviz ilçe için önemli bir gelir kaynağı oluyor.

DHA

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın