2024’te Kuşadası’na 1 milyon kruvaziyer yolcusu bekleniyor

MDN MEDIA

Kuşadası Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör, bu yıl Kuşadası’na deniz yoluyla yaklaşık 1 milyon turistin gelmesini beklediklerini söyledi

AA muhabirine konuşan Güngör, 2023’te Aydın’ın Kuşadası ilçesinin, tarihinin en fazla gemi ve yolcusunu ağırladığını söyledi. Güngör, 2023 yılı boyunca 531 kruvaziyer seferiyle 785 bin yolcu ağırladıklarını belirtirken, Sisam Adası’ndan düzenlenen 680 feribot seferiyle ise, yaklaşık 135 bin yolcunun Kuşadası’na geldiğini belirtti. 2023 yılı için hedefledikleri 900 bin yolcu sayısını geçtiklerinin de altını çizdi.

Türkiye’nin yolcu gemisi ve yolcu trafiğinin yüzde 50’si Kuşadası’ndan

Pandemi sonrası 2022’de başlayan toparlanmanın 2023’te de devam ettiğine değinen Güngör, Kuşadası’nın Türkiye’deki toplam yolcu gemisi ve yolcu trafiğinin yaklaşık yüzde 50’sini oluşturduğunu dile getirdi.

‘Sadece Kuşadası’na deniz yoluyla 1 milyon yolcunun gelmesini bekliyoruz’

2024’te yaklaşık 560-565 gemi gelmesini beklediklerini söyleyen Güngör, gemi sefer sayısında yüzde 15’lik bir artış yaşanacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Güngör, “Buna karşılık 850 bin gemi yolcusu bekliyoruz. Feribot kısmında da yine 850 feribot seferiyle yaklaşık 150 bin yolcunun gelmesini ve sadece Kuşadası’na deniz yoluyla 1 milyon yolcunun gelmesini bekliyoruz” dedi.

Jeopolitik gelişmelerle 2024’te 1 milyon hedefi geçilebilir

Güngör, Kuşadası’nın kruvaziyer turizmi açısından dünyaca tanınan bir merkez olduğuna işaret ederken, jeopolitik gelişmeler nedeniyle 2024’te 1 milyon hedefini geçebileceklerini söyledi.

Güngör şu ifadeleri kullandı:

Kuşadası, Akdeniz’de transit limanlar arasında ilk 10’da

Dünyada çok popüler bir liman Kuşadası Limanı. Özellikle Akdeniz’de transit limanlar arasında ilk 10 liman arasında yer alıyor. Kruvaziyer gemi firmaları, yolcularının memnuniyetini çok ciddi şekilde ölçmekte. Kuşadası özeline baktığımızda yolcuların memnuniyet oranının 100 üzerinden 90-93 seviyesinde olduğunu, bunu da dünyanın en yüksek memnuniyet oranlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

Kuşadası, 12 ay boyunca gemi ağırlayacak

Gemilerdeki turistlerin yanı sıra mürettebatın da ilçeye ciddi oranda döviz getirdiğini söyleyen Güngör, Kuşadası’nda 12 ay boyunca gemileri ağırlayacaklarını not düştü.

AA

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın