2023 IMO Biyo Kirlilik Yönetmeliği

MDN MEDIA

IMO’nun Deniz Çevresi’ni Koruma Komitesi (MEPC), 80’inci oturumunda istilacı türlerin başka sulara taşınmasını engellemek için konan 2011 yönetmeliğini revize etti

Biyo kirliliğin kontrol edilmesi, istilacı türlerin yayılımının yanı sıra, geminin hidrodinamik performansını da güçlendirerek enerji verimliliğini artıracak ve sera gazı salınımını azaltacak.

IMO revize ettiği yönetmelikte, gemi tasarımında yapılması gereken değişikliklere de değinse, ağırlıklı olarak operasyonel faaliyetlerde değişikliğe gitti. Bu yenilikler, Antifouling Sistemi (AFS)’nin ve Marine Growth Prevention Sistemi (MGPS)’nin yerleştirilmesi ve bakımını içeriyor.

IMO yeni yönetmelikte, denetlemelere de ağırlık verdi. Belli bir zaman aralıklarıyla yapılacak olan denetlemelerin sıklığı, performansı izlenecek geminin risk profiline göre belirlenecek. Performansı takip edilemeyecek gemiler ise, AFS’nin ilk defa ya da yeniden takılmasından, 12 ay sonra denetime girecek. AFS kullanmayan ve pervane cilası ya da su içi temizliği gibi gerekli önlemleri almayan gemilerde, denetim daha sık yapılacak.

Bu denetimlerin sonunda, gemilere kirlilik derecesi verilecek ve gerekli önlemler alınacak.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın