1929 Dünya Ekonomik Buhranı geri mi dönüyor? 

MDN İstanbul

Astrolog Özlem GülerlerLütfen hemen endişelenmeyin. 

Astroloji’nin amacı kişileri, toplumları ya da kitleleri ayağa kaldırmak değil, şimdide olanı net ortaya koyarak gelecek için önlem alınmasını sağlamaktır. Döngüsel Astroloji daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, lineer sandığımız yaşam üzerinde öngörülerini istatistik ve matematik bilimi ile birleştirerek insanlara fayda sağlamayı amaçlar.  

1929 senesi haritasına baktığımda, ekonomik buhran yaşanmıştı. Kuzey Amerika’da başlayıp etkisini Avrupa’ya kadar götürerek dünyanın geri kalanında da büyük yıkımlara sebep olmuştu. İş modelleri ve iş yapış biçimleri beklenilmeyen biçimde, aniden değişti. Buna sebep olan faktörler arasında; şirketlerin mali durumlarındaki dengesizlik, bankaların işleyişindeki yapısal sıkıntılar, dış ödemelerde dengesizlik, para politikalarında altın standardında ısrar edilmesi gibi konuları içeriyordu.*  

Sene 2022 ve yine hem ülkesel hem global anlamda aynı tehditin içinden geçiyoruz. Şüphesiz 2020 Mayıs ile 2022 Aralık aylarında yaşanan pandemi, ekonomik olarak herkesi zorlayan bir süreçti.  

Ancak o süreçten, yeni iş modelleri ve yeni iş yapış biçimleri ortaya çıktı. İnternet üzerinden direkt satış yapan firmalarda artışlar olduğu gibi, beslenme tedariki açısından farklı bir iş modelini deneyimledik. Ayrıca “home office” birçok firmanın tercih ettiği iş çalışma modelini daha net olarak ortaya koydu. Pandemi süreci yavaşlamış gibi gözükse bile, elektrik, su, ofis masrafları, kiraların artışı nedeni ile birçok ulusal ve uluslararası firma artık home office çalışma biçimi ile işlerini devam ettiriyor.  

Astroloji, tarihten ders almamızı ve değişimin geldiğini haber vererek yıkımlardan bireysel ve toplumsal olarak uzak durmamızı ister.  

Haziran ve Temmuz 2022 aylarında yaşanan Dolunay ve Yeni Ay’lar daha çok Kova burcu ile Boğa burcu temalarını ortaya çıkardı.  

1929 Dünya Ekonomik Buhranı

Daha önceki yazılarımda da ilettiğim gibi Kova çağının girişinde bulunuyoruz. Kova çağının en önemli konusu “insanlık”tır.

  • Topluma fayda sağlayacak keşifler,
  • Özgürlük,
  • Teknoloji,
  • Bilimsel yaklaşımlar,
  • Akıl,
  • Eşit haklar,
  • Dostluklar ve arkadaşlıklar,
  • Sosyal gruplar, vakıflar, dernekler, STK’lar, gruplar. Kısacası topluma fayda sağlayacak gruplar ve bağımsız olarak çalışarak insanlara yardım eden kararlı kuruluşlar,
  • Marjinal fikirler, insanlar ve gruplar demektir.  

Bunların hepsi insanlık için ve insanlığın doğru bir şekilde yükselmesi için çalışacaktır.  

Boğa temaları ise Kova burcunun yönetici klasik astrolojideki Satürn ve modern astrolojideki Uranüs ile çalışıyor.  

  • Ekonomi, 
  • Maddi değerler (para, altın vb.), 
  • Yatırım araçları (kripto, borsa, bahisler vb.),  
  • Toprak, arsa, arazi, konut,
  • Beslenme (yiyeceklerin elde edilmesi süreci),  
  • İklim,  
  • Güven, sadakat, istikrar  

demektir.

Astroloji bu süreç içerisinde kendimizi ve toplumdaki yerimizi, yukarıda belirttiklerimi kullanarak sağlamlaştırabileceğimizi söylüyor.  

Eğer bunları sağlayamazsak 1929 ile başlayan ve 1930 yılı sonlarında etkilerini yoğun hissettiren Büyük Buhran’ı tekrar yaşama olasılığımız çok yüksek.  

Sistemsel olarak yeni bir çağa hazırlanıyoruz. Eskinin yıkılması ve yerine yeni yapıların inşa edilmesini izlediğimiz bir dönemin içindeyiz. Boğa toprak konuları ile beraber “inşa edilmeyi” de anlatır.  

Bu dönemde sağlıklı adımlar atmazsak 2023 senesi ve ondan sonraki seneler daha zorlu olacaktır. Elbette yerine gelecek olan yeni yapılara alışma sürecine uymayanlar elenecektir.  

28 Temmuz 2022 günü gerçekleşecek Aslan burcundaki Yeni Ay, senenin 2’nci yarısı ve 2023 için büyük bir etki yapacak.  

Bu etki ile beraber;  

  • Merhametli, alçakgönüllü, koruyucu ve yanlışa karşı doğruyu gösterme cesaretini ortaya koymamızı istiyor. Gerçek bir lider gibi parlamamımızı istiyor. Bu dönemde hobilerinizden kazançlar sağlayabilirsiniz.  

Bu etkinin yanlış kullanımında ise; 

  • Kibirli olmak, insanlara özensiz ve aşağılayıcı davranmak, saldırgan tavırlarda bulunmak, aşırı pohpohlanma arzusuna düşkün olmak ve gerçekleri görememek, sürekli ilgi merkezi olmak için egoistçe davranışlarda bulunmak.  

Astroloji sistemi, her zaman aydınlık ya da pozitif etkilerin kullanılmasını önerir. Özellikle bu Yeni Ay ile beraber bireysel, kurumsal, ülkesel, global hataların ve yanlışların görünür olacağı bir etki yaşayacağız.   

Kendinizi bu etkiler içinde kaybetmeden, belirttiğim pozitif etkilere doğru değerler oluşturmayı sağlayınız.  

*https://ataturkansiklopedisi.gov.tr/bilgi/1929-ekonomik-buhran  

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın