100’üncü Yıl Cumhuriyet Dalışı etkinliği yapıldı

MDN İstanbul

100’üncü Yıl Cumhuriyet Dalışı etkinliği Balat’ta gerçekleştirildi

100’üncü Yıl Cumhuriyet Dalışı etkinliği, Bağcılar Belediyesi ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesi koordinasyonunda; engelli dalgıçların, paydaş kuruluşların ve Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün balık adamlarının katılımıyla Balat’ta gerçekleştirildi.

Yaklaşık 100 metrekarelik Türk bayrağını senkronize şekilde yüzeye çıkaran öğrencilerin deniz üstünde bayrağı açması uzun süre alkışlandı. Zorlu bir görevi başarmanın gururunu ve mutluluğunu yaşayan öğrenciler aile üyelerine sarıldı. Etkinlik, sahilde gezen vatandaşlarca da ilgiyle izlendi.

“İnşallah Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmiş olacağız”

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, dalış öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında coşkulu ve güzel bir etkinlik yapmak istediklerini söyledi.

Dalış etkinliğiyle Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladıklarını dile getiren Özdemir, “Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı, aynı zamanda ilk sualtı dalış kulübü olan engelliler merkezidir. İnşallah sualtından 100 metrekare bayrak çıkarma etkinliğimizle Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmiş olacağız.” dedi.

“Türk bayrağımızı denizden çıkarmak çok güzel bir duygu”

Dalış yapanlardan Alişan Keneş, eksiksiz tüm etkinliklere gittiğini belirterek, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türk bayrağımızı denizden çıkarmak çok güzel bir duygu. Her şeyin bir zorluğu var ama eğitimlerde alıştığımız için zor gelmedi” diye konuştu.

Sporculardan Muhammet Ali Aktaş ise “Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Dalış yaparak bayrağı sualtından çıkardık” dedi.

(AA)

Bunu Paylaşın