1 Ocak’ta deniz kirliliği için suya girdiler

MDN İstanbul

İstanbul’da Suadiye yüzücülerinin başlattığı etkinlik kapsamında Türkiye genelinde, deniz kirliliğine dikkat çekmek isteyen vatandaşlar 1 Ocak’ta denize girdi

Suadiye yüzücülerinin ‘kirli denizde yüzmek istemiyoruz, bundan sonra temiz denizde yüzmek istiyoruz’ diyerek başlattığı etkinliğin Antalya ayağında, yılın ilk günü saat 13:00’da buluşan 10 kişilik grup, Konyaaltı Sahili’nde ‘temiz deniz’ sloganıyla koşarak suya girdi.

Etkinlik hakkında konuşan triatlon antrenörü Zülfü Karabulut, “Bugün temiz deniz için bir organizasyon yaptık. İstanbul’da Suadiye yüzücülerinin başlattığı bir etkinlik. Temiz deniz sloganı altında bugün tüm Türkiye’de yüzme etkinliği yapacağız. Yeni yılın ilk günü. İlk günümüz yüzmeyle geçsin. Yüzmeyle, sporla yapılan etkinliklerin olduğu bir yıl olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.

10 kişilik grubun bir parçası olan triatlon yüzücüsü Güldenay Uruk ise, “Yeni yılın ilk günü bugün. Suadiye yüzücüleri ‘kirli denizde yüzmek istemiyoruz, bundan sonra temiz denizde yüzmek istiyoruz’ diye etkinlik başlattı. O yüzden tüm Türkiye’de yüzücüler bugün saat 13.00’te denizde olacağız. Denizin içinde her türlü şey var. Lastik, demir, beton, balıkçıların oltaları, naylon torba, her türlü plastik hepsi denizde. Deniz bizim geleceğimiz, hayatımız, denizlerimizi temiz tutalım” diyerek etkinliğe destek verdi.

DHA

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın