YSK iptal kararını kaldırdı, Orhan Dinç resmi olarak Başkan oldu

MDN İstanbul

İMEAK DTO Organ Seçimleri kapsamında 2 Nisan 2018 tarihinde Bodrum Şubesi’nde gerçekleştirilen seçimlerin iptaline ilişkin Muğla İl Seçim Kurulu’nun aldığı iptal kararı, Ankara Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

DTO Bodrum Şubesi seçimlerinde 378 oy kullanılmıştı; 3 geçersiz oyun bulunduğu seçimde adaylardan Orhan Dinç mavi listeyle 210 oy alırken, Gündüz Nalbantoğlu beyaz liste ile 165 oy almıştı. Seçimlerde usulsüzlük olduğuna ve seçimin iptal edilmesine ilişkin önce Muğla İlçe Seçim Kurulu’na başvuran beyaz liste yöneticilerinin başvurusu ret edilmişti. Ardından; Muğla İl Seçim Kurulu’na bir dilekçeyle başvuruda bulunulması üzerine istek tam kanunsuzluk kararı ile sonuçlanmış ve seçim iptal edilmişti.

Muğla İl Seçim Kurulu’nun 05/04/2018 tarihli ve 2018/2 sayılı kararının tam kanunsuzluk nedeniyle kaldırılmasına ilişkin kararına itiraz başvurusunda bulunan Orhan Dinç’in itirazı neticesinde, Ankara Yüksek Seçim Kurulu, Muğla İl Seçim Kurulu’nun 05/04/2018 tarihli ve 2018/2 sayılı kararının tam kanunsuzluk nedeniyle seçimin iptal edilmesine ilişkin isteğinin kaldırılmasına karar verdi.

Ankara Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı ile İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Dinç olarak belirlenmiştir.

Bunu Paylaşın