Torgem’den geleceğe yatırım

MDN İstanbul

Dünyada son yıllarda artış gösteren talebe Türk gemi inşa sektörünün tatmin edici bir cevap verdiğini belirten Torlak, sektörün eşine rastlanmamış bir büyüme ve yoğunluk yaşadığını söyledi. Kemal Torlak altyapı ve yan sanayide yaşanan problemlere de değinerek, kalifiye eleman eksikliği, taleple artan sac fiyatları, yan sanayinin Türk gemi inşa atılımının hızını yakalayamaması gibi konulara dikkat çekti.

Gemi inşa alanında Türkiye’nin önemli oyuncularından TORGEM’in yöneticisi Kemal Torlak; Türk gemi inşa sektörü, tersanelerinin durumu ve yeni atılımlarla ilgili görüşlerini anlattı

Tersanelerinde yapımı süren bir adet 20 000 dwt, bir adet 10 000 dwt, iki adet 6 000 dwt, bir tane de 4 700 dwt kimyasal tanker olduğunu açıklayan Torlak; 2006 yılından bu yana modernleştirme projelerine ağırlık verdiklerini, akıllı bina fonksiyonlarıyla donattıkları binalarında, uzaktan kontrol edilebilen ısıtma soğutma sisteminden kapalı devre güvenlik sistemine kadar birçok yenilikten faydalandıklarını ifade etti. Kemal Torlak tersanelerinin 2006’dan bu yana yaptığı yatırımlara da değinerek, “Bunların arasında en göze çarpanı, yaklaşık 1 000 m2 ’lik alana kurduğumuz dört katlı kapalı sahadır. Böylece idari ofislerden depo alanlarına, yemekhaneden imalat atölyelerine birçok fonksiyonu 4 000 m2 altında toplamış bulunuyoruz” dedi. Ayrıca yirmi beş yıllık eski idari binalarını yıkarak genişlettikleri imalat sahalarına iki adet 2×20 vinç eklediklerini de belirten Torlak, göze çarpan yatırımları arasında inşası süren 200 m2 taban alanına sahip dört katlı atölye binasının da olduğunu söyledi.

2007 yılında tamamladıkları yangın, hava ve gaz devrelerinin modernizasyonuyla birlikte çalışanlar ve çevre açısından daha güvenli bir ortam oluşturduklarını ifade eden Kemal Torlak, kurumsal kimlik çalışmalarıyla ve yeni organizasyon yapılarıyla da gemi endüstrisine örnek teşkil etmek hedefinde olduklarını belirterek, “Önümüzdeki yıllarda uygulamaya geçireceğimiz yeni yatırım projelerimizle geçmişten gelen şirket kültürümüzü geleceğe taşıyacağız” dedi.

Bunu Paylaşın