ODYSSEA: Gökova Gözlemevi Paydaşlar Çalıştayı, Muğla’da gerçekleştirilecek

MDN İstanbul

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi Deniz ve İç Su Kaynakları Yönetimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yelda Aktan Turan’ın, ‘’Akdeniz Havzası Bütünleştirilmiş Gözlem Sistemleri Ağı Oluşturma Projesi ODYSSEA: Gökova Gözlemevi Paydaşlar Çalıştayı’’ 29-30 Nisan 2019 tarihleri arasında Muğla Akyaka’da gerçekleştirilecek.

ODYSSEA projesi, UFUK 2020 Araştırma ve Yenilik Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenmekte. Proje; üniversiteler, siyasi karar mercileri, sivil toplum örgütleri, olmak üzere 14 ülkeden 28 ortağın yer aldığı bir konsorsiyum tarafından yürütülüyor. Proje koordinatörü Yunanistan’da bulunan Thrace Democritus Üniversitesi olmakla birlikte, Türkiye’den proje ortağı ise İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi’dir.

ODYSSEA projesi, Mavi Büyüme ‘’BlueGrowth’’ ve Mavi Ekonomi ‘’BlueEconomy’’ yaklaşımına odaklı bir Ar-Ge projesi olup, amacı ‘’İyi Çevre Statüsü’’nü öngören Akdeniz için son kullanıcılara ve paydaşlara yeni bir yönetim aracı olarak hizmet verecek çıktılara ulaşmayı hedeflemektedir.

Prof. Dr. Yelda Aktan Turan proje ile ilgili olarak, ‘‘Projeden elde edilen verilerin bilimsel olarak değerlendirilmesinin yanı sıra, çıktılarının topluma faydalı olması, topluma hizmet için devamlılığının sağlanması, bilim insanlarının sorumluluğudur. Bilim ve toplum arasındaki bağın kurulması konusunda yerel yönetimlerin rolünü göz önüne alarak projemizi sizlerin önerileri ve desteğiyle şekillendirmek istiyoruz,‘’ dedi.

Bunu Paylaşın