Dev Sahil Güvenlik gemisi dalış turizmi için Akdeniz’in derinliklerine batırıldı

MDN İstanbul

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 45 yıl hizmet vermiş TCSG 127 isimli gemi, dalış turizmine katkı sağlaması için Alanya Aşıklar mevkiinde batırıldı.
Antalya Deniz Ticaret Odası’nın desteği ile 15 Ekim günü gerçekleştirilen gemi batırma töreni, Alanya Balıkçılar Barınağı’ndan hareket eden Big Kral isimli gemide gerçekleşti. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevlendirmek üzere 1969 yılında Gölcük Taşkızak Tersanesi’nde kızağa konan 40 metre uzunluğundaki TCSG 127 isimli gemi 1971 yılında göreve başladı. Gemi sırasıyla; Samsun, Bartın, Amasra ve Antalya’da görev yaptı ve ardından 1 Kasım 2016’da görev süresini tamamladı. Görev süresinin dolmasıyla tekrar kızağa alınan geminin, Antalya Deniz Ticaret Odası ile Antalya Valiliği organizasyonuyla dalış turizmine kazandırılması için çalışmalara başlandı. Resif oluşumu ve dalış turizmini geliştirmesi amaçlanan gemi Alanya Kalesi’nin de bulunduğu yarımadanın Aşıklar ve Fosforlu Mağarası’nın açıklarında belirlenen yerde törenle suya batırıldı. Batması için içine yaklaşık 40 ton beton dökülen gemi, Akdeniz’in yaklaşık 27 metre derinliğine gömüldü.
Törene TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Antalya Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı B. İnanç Kendiroğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı ve Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı ile İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis üyeleri, Antalya Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu, Meclis üyeleri, Alanya protokolü ve oda üyeleri katıldı.
Açılışın ardından protokol, oda üyelerinin sorunlarını ve sektörle alakalı çözümleri konuşmak amacıyla balıkçı barınağındaki günübirlik yat ve tekne sahiplerini ziyaret ettiler.

Bunu Paylaşın