Arkas Aegean Link Regatta için geri sayım başladı

MDN İstanbul

Rüzgar açısından dünyada yelken ve yat yarışı yapılabilecek en iyi parkurlardan biri olan Çeşme’de, Arkas Aegean Link Regatta’nın ikincisi Çeşme Marina’nın ev sahipliğinde 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.
Türkiye’de yelken sporunun gelişmesi ve Çeşme’de bu sporun daha aktif hâle gelmesi için geçen yıl ilk kez düzenlenen Arkas Aegean Link Regatta bu yıl, yeni destekçileriyle daha da büyük bir organizasyon olarak Çeşme-Sakız hattında deniz severlerle buluşacak.

Sürdürülebilir bir yarış
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Çeşme olarak inanılmaz şanslı bir coğrafyadayız. Çeşme, sörf ve yelken için en iyi yerlerden biri, 5 marinası olan bir ilçe. Kendi marka değeri için de bu organizasyonun önemi çok büyük. Bu yıl katılımın daha da fazla olacağını düşünüyorum. Şimdiden geçen seneki tekne sayısı yakalanmış. Organizasyonun öncüsü olan sayın Bernard Arkas’a, katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, “Yelken sporunu sevdirmek ve bu coğrafyada daha çok yapılmasını teşvik etmek istiyoruz. Yelken takımımız, yelken okullarımız, yarış organizasyonlarımız, bunların hepsi bir zincirin halkaları. Arkas Sailing Team profesyonel bir takım, altyapıdan gençlerimiz yetişiyor ve bu sporcuların kendini geliştirip yabancı yarışçılarla buluşacakları zemini de oluşturuyoruz,’’ diyerek çıkış noktalarını anlatırken, “Çeşme’nin marka etkinliklerle desteklenmesi lazım. Doğru zamanda doğru yerde yapılan projeler karşılığını buluyor. Her yıl artan yerli ve yabancı yelkencilerin katılımıyla sürdürülebilir ve geleneksel bir yarış hâline gelmesini hedeflediğimiz Arkas Aegean Link Regatta’ya bu yıl uluslararası üç değerli marka daha destek veriyor. Geçen yılki başarılarımızla UBS gibi uluslararası bir markanın ve Huawei gibi bir teknoloji devinin dikkatini çektik. Umuyorum bu yıl da keyifli, bol rüzgarlı, eğlenceli bir yarış geçirirler,’’ dedi. 

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ise, “Sevgiyle yapılan bir iş ve mükemmel bir uyum içinde yapılıyor. Odağında sporcuyu mutlu etmek var. Bunu Arkas Aegean Link Regatta’nın her adımında görebiliyorsunuz. Geçen yıl 43 ile başlayan tekne sayısı bu yıl daha da artacak. Diliyorum yurtdışındaki marka yarışlar gibi daha uzun yıllar devam eder,” dedi.

Gündüz mücadele, gece eğlence
Arkas Aegean Link Regatta’da deniz tutkunları, yarışların ve Sakız turunun yanı sıra her gün Çeşme’de farklı bir mekanda yapılacak özel partilerle yarışın denizde, eğlencenin sahilde olduğunu gösterecekler. Yarışın son günü Before Sunset’te gerçekleştirilecek kapanış partisinde ise ödül töreni heyecanının yanı sıra katılımcılar, usta müzisyen Ayhan Sicimoğlu’nun notalarıyla gecelerini unutulmaz kılacak.  Yarış; Ilıca Körfezi’nden, Çeşme Merkezi’nden, Ovacık’taki plajlardan ve Sakız Adası’ndan izlenebilecek.

Kupa yeni sahibini bekliyor
Arkas Aegean Link Regatta’yı kazanan teknenin 1 yıl boyunca elinde bulundurduğu overall kupa, bir yıl sonraki yarışta yeni şampiyona veriliyor.  Yarışı 5 yıl üst üste kazanan tekne ise kupanın daimi sahibi oluyor. Kupa geçen yılın birincisi Anything Dere Construction ekibinin müzesinde bir yıl kaldıktan sonra basın toplantısının sonunda düzenlenen törenle yarış komitesine teslim edildi. Geçen yıl Arkas’ın İzmir üniversiteleri arasında düzenlediği çalıştay sonucunda Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Aksesuar Tasarımı Öğrencisi Yeliz Aydın tarafından tasarlanan Overall Kupa, zorlu mücadeleden geçen yelkenlilerin, akıntıyı ve rüzgarı yakalayarak rakiplerini geçip zafere yükselmesini temsil ediyor. Yelkenlileri izleyen insanların gözünden denizin, yelkenin, rüzgarın ahengini yansıtan ve aynı yelkenlinin zarif estetiğini gösteren kupa, yeni sahibini bekliyor.

Bunu Paylaşın